Днес споделяме с вас горчивите мисли на Джордж Карлин - американски комик, актьор и писател от ирландски произход,

...
Днес споделяме с вас горчивите мисли на Джордж Карлин - американски комик, актьор и писател от ирландски произход,
Коментари Харесай

Жените са луди, а мъжете – глупави: бруталните думи на Джордж Карлин, които всеки трябва да прочете

Днес споделяме с вас горчивите мисли на Джордж Карлин - американски комик, актьор и писател от ирландски произход, притежател на награда Грами.

Известен е с политическия и черния си комизъм, като не се опасява да визира доста теми табу. Определен е от Comedy Central за втория най-велик stand-up комедиант на всички времена – след Ричард Прайър и преди Лени Брус. Той е и първият, който води предаването Saturday Night Live. Отива си на 22 юни 2008 година.

Текстът е оповестен със съкращения. 

Аз не знам доста за връзките, само че през последните години съм забелязал някои неща, свързани с двата пола - мъжете и дамите, които бих желал да споделя. Мъжете и дамите - огромните, гръмогласни, космати мъжки същества и по-малките, по-нежните, само че не по-малко гръмогласните женски същества. 

Ето най-важното, което би трябвало за знаете за тях:

Жените са луди, а мъжете – глупави. Основната причина да са луди жените е, че мъжете са глупави.
 20 цинични цитата на известни мъже за дамите  20 цинични цитата на известни мъже за дамите  20 цинични цитата на известни мъже за дамите  20 цинични цитата на известни мъже за дамите
Това не е единствената причина, само че е много основна. И, апропо, в случай че не сте на мнение, че мъжете са глупави, вижте новините. 99% от най-ужасяващите неща, които се случват по света, са инициирани, открити, осъществени, основани или поети от мъже.

Освен че би трябвало да запомним, че мъжете са глупави, значимо е да си подсещаме, че дамите са луди. Ако не сте на мнение, че дамите са луди, попитайте мъжете. Това е единственото им разбиране, което не ги кара да наподобяват глупави. Дълбоко в сърцата си те имат вяра, че дамите изцяло са изгубили разсъдъка си.

Но това не се случва просто по този начин. Не е случай.

Жените имат добра причина да са луди - в живота (в съпоставяне с мъжете) те би трябвало да изтърпят доста повече. Те носят доста по-голям товар.

Моля да ме разберете, претекстовете ми да споделям всичко това не са егоистични, нито персонални, не е и метод да печеля благоразположението на дамите. 

 Джордж Карлин iStock/Getty

Ще стартира с това, че дамите са по-малки и по-слаби. Затова те са пребивани, изнасилвани и унижавани. От мъжете, несъмнено, които са по-силни. Ако дамите имаха физическо превъзходство, това нямаше да се случва. Мъжете нямаше да си разрешат даже да вдигнат ръка, в случай че половете бяха по-равностойни. А в случай че дамите бяха по-силни, щяха да пребиват мъжете. Просто за развлечение. 

Друг сериозен проблем за дамите - те постоянно би трябвало да наподобяват добре. Или най-малко по този начин си мислят те. За да са привлекателни за техните мъжки бранители. Изглежда, че цялото това отнемане от външния тип и напъните, ориентирани към това да се харесат на мъжете, в последна сметка съумяват. А задачата им е да доведат до сантиментални взаимоотношения и даже женитба.

Сватбата е една от тези положителни покупко-продажби , които дамите получават в живота. Мъжът взима дамата. Жената е взета. Нейното семейство заплаща за всичко и всички стискат палци да забременее. Колкото се може по-бързо.

Бременност. Още едно вълнуващо нещо! Шанс да качиш 20 кг, да повръщаш, да преживееш хормонален дисбаланс и следродилна меланхолия. Добра договорка. А всичко това нямаше да се случи, в случай че си беше изпила хапчето за контрацепция или си беше поставила серпантина. Забележете: нейното хапче и нейната серпантина. Но дано бъдем положителни.

 Джордж Карлин iStock/Getty

Сега тя има бебе . Бебе, което на процедура отглежда сама. Стои си у дома по през целия ден. И не стопира да готви, чисти, пере, глади, пазари, кара и забавлява жителите на дома. Тя е стопанка - неплатен домакински лакей. 

Е, това определение е много старомодно. Новото е толкоз по-добро - в този момент тя има право да се образова, да избере специалност и да се бори за кариерното си развиване, само че някак си от нея към момента се чака да продължи да бъде неплатен домакински лакей, когато се прибере у дома след работа.

Работата - мястото, където тя получава по-ниска заплата от мъжете за същите старания. И би трябвало да внимава с упоритостите си. И понякога е опредметявана и сексуализирана. 

Ако всичко това не ви е задоволително, дано споменем още вълнуващи физически превъзходства - менструация, предменструални признаци, крампи, раждане, секцио, аборт, стрии, кърмене, менопауза... 
 10-те закона на  10-те закона на  10-те закона на  10-те закона на
И в подмяна на всичко това,  в подмяна на цялото това малтретиране от майката природа, какво получават дамите?

Ами, влизат първи в избавителните лодки. Поне на доктрина. Колко постоянно съгласно вас се случва това?

О, да, и дано не забравяме, че доста мъже постоянно им отварят вратата. Нещо повече, някои мъже са извънредно впечатлени от това свое изпитание, дори се хвалят. 

Ще ви кажа каква договорка подписват дамите. Те са по-голямата част от популацията на планетата и не престават да теглят късата съчка. 

И още едно доказателство за неравенството сред половете. Това обаче е в плюс на дамите - те живеят по-дълго. Това се случва на фона на всички ужасни неща, с които те би трябвало да се оправят. 

Е, съгласно вас кой е мощният пол - мъжът или дамата? Предположете.

И в заключение, забравих една от най-големите компликации в живота на жените - принудени са да се примирят с мъжете.
 10 кино лентата, които всяка жена би трябвало да гледа САМА  10 кино лентата, които всяка жена би трябвало да гледа САМА  10 кино лентата, които всяка жена би трябвало да гледа САМА  10 кино лентата, които всяка жена би трябвало да гледа САМА
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР